Veenendaal

Terugblik op de Kerstdemonstratie

Wat was het een leuke en mooie avond die 11e december 2023!

Nieuweweg-Noord 255 in Veenendaal, dáár had het bestuur, organisatoren en Ben Clevers, de presentator, zich om zes uur ’s avonds verzameld. Zij namen nog even alle logistieke dingetjes door en brachten die in orde. Koffiekopjes neerzetten, suiker, melk en roerstokjes in bekertjes verdelen en kijken hoe de beste doorloop bij de koffie/thee geregeld kon worden, zodat iedereen z’n kopje koffie of thee makkelijk kreeg mét een lekker koekje erbij én…….een gratis lootje.

De Willibrordzaal, in de oude katholieke kerk, lag er picobello bij en de stoelen stonden goed gerangschikt en strak in het gelid. De Kerstdemonstratie-avond kon beginnen!!

Vanaf even vóór half acht kwamen de eerste bezoekers binnen. Nog snel iemand bij de ingang buiten laten gaan staan om iedereen de weg te wijzen naar de juiste ingang en daarna liep het gestaag vol met alle mensen die zich eerder aangemeld hadden.

Om acht uur kreeg Ben Clevers het hele podium ter beschikking en begon hij met het eerste bloemstuk uit te leggen. Hoe dit opgebouwd was en wat je er verder mee kon doen om het helemaal naar je zin te maken. Hij had in totaal acht bloemstukken voorbereid en het ene na het andere stuk werd door hem nog meer aangekleed en verfraaid dan het in de basis al was. De oooh’s en aaah’s waren dan ook niet van de lucht en de meeste aanwezigen waren diep onder de indruk van het fraais dat op het podium tevoorschijn kwam. Om negen uur was er even pauze waarin nogmaals koffie en thee verkregen kon worden en dit keer met nu een chocolade kerstkransje.

Na afloop van de demonstratie werden alle bloemstukken verloot waardoor acht gelukkigen nu al een mooi kerststuk in huis hebben staan!

Op deze plek wil ik zeker ook nog een welgemeend dankjewel zeggen naar Wim van Ginkel voor het ter beschikking stellen van de Willibrordzaal en naar Bert Masselink voor de prima geregelde verdere verzorging.

Iedereen die wij spraken, vertelde ons dat het een perfecte avond was geweest in een prachtige omgeving.