Veenendaal

Plantenmarkt 1 oktober 2023

10.00 uur -16.30 uur

Kwekerijen en historische tuinen zijn favoriete plekken voor tuiniers. De herfst als ideale plantseizoen staat steeds meer in de aandacht, en de vraag naar onbespoten, sterk en bijzonder plantgoed groeit enorm. Vanuit deze gedachte slaan Landgoed De Wiersse en Gardeners’ World dit jaar de handen ineen.

Op zondag 1 oktober vindt de ‘Ambachtelijke Plantenmarkt‘ plaats, op landgoed De Wiersse in Vorden. Op deze dag leggen we de nadruk op duurzaam plantgoed, de echte kweker en het belang van tuinen en tuinieren voor een klimaatbestendige toekomst.

Er wordt door verschillende duurzame en kwalitatief hoge kwekers een breed assortiment aangeboden van biologische rozen, onbespoten vaste planten en pootgoed, tot biologische zaden, biologische bollen, ambachtelijk gekweekte (fruit)bomen, inheems plantgoed en pluktuinplanten.

Tijdens de dag worden lezingen gegeven door verschillende stenthouders over onder anderen bijzonder kweekmethodes of unieke plantengroepen die aandacht verdienen. De Wiersse verzorgt koffie en thee met zelfgebakken Engelse cake in het koetshuis en ook zijn lichte maaltijden te halen.

De toegang is de normale toegangsprijs voor de tuinen, die op deze dag ook te bezichtigen zijn. Alles komt ten goede aan het tuinonderhoud.  Met het oktober nummer van Gardeners’ World Magazine krijg je €5.- korting. Voor meer info kijk ook op www.gardenersworldmagazine.nl/plantenmarkt 

Lijst met aanwezige kwekerijen / stands

De volgende kwekerijen zijn aanwezig op de plantenmarkt op De Wiersse op 1 oktober 2023. Voor meer informatie over iedere kwekerij kijk op www.gardenersworldmagazine.nl/plantenmarkt

Kwekerijen:

Aaldering de StekMarcel de Wagt – Opvallende Vaste Planten
De WarandeGroene Takken
Plukatelier Jennita JansenDe Tuinen van Weldadigheid
Hof te DierenBoomkwekerij Leemreize
Het AmsterdamscheveldVolvelds
Alies NatuurlijkKwekerij VijverplantenLand
Kwekerij De ArendBloem en Oogst
Kwekerij StekkersDe Glinstertuin
Drachtplantenkwekerij NinabelRozenkwekerij De Bierkreek
Kwekerij Pieters PlantenCruydt-Hoeck
Arjan Schepers Vaste PlantenKwekerij Arborealis
Do It Yourselves plukgelukKwekerij De Hessenhof

Sas’ Mini-Kwekerij

 

 

Andere standhouders:

De BijenstichtingVlinderstichting
Annabel Middeldorp MandenKopersporen
Blauwe Huisje – chutney, marmalade, seasonal jams and curdAntiquariaat champ clark
 Pottenbakkerij De SmeltkroesSneeboer

Bovenstaande lijst is onder voorbehoud van wijzigingen