Veenendaal

Afkoppeling Regenpijp Rhenen

RHENEN: AFKOPPELDAG BIJ DE ONTMOETINGSKERK

Samen met de Gemeente Rhenen organiseert Heuvelrugtuinen op zaterdag 23 september een ‘Afkoppeldag’. Deze zal plaatsvinden tussen 10:00 en 12:00 uur bij de Ontmoetingskerk Rhenen. Zo willen we bijdragen aan groenere en klimaatbestendigere tuinen op de Heuvelrug.

 

Het programma is in grote lijnen als volgt:

Algemene toelichting over het hoe en waarom van afkoppelen en infiltreren 

De gemeente Rhenen kondigt nieuwe stimuleringsregeling afkoppelen voor bewoners aan. 

Rondleiding door de tuin en langs op verschillende manieren afgekoppelde regenpijpen rondom de kerk.  

Live demonstratie van hoe afkoppelen in de praktijk in zijn werk gaat. 

Mensen die er klaar voor zijn koppelen thuis zelf hun regenpijp af.  

Steeds vaker krijgen we te maken met lange periodes van droogte. Dat maakt het voor planten moeilijk om voldoende water te vinden, zowel in onze tuinen als in de natuur. Tegelijkertijd zorgen hoosbuien ook steeds vaker voor overbelasting van het riool. Hartstikke zonde, want met al het water van onze daken kunnen we juist het grondwater op goed op peil houden.Gelukkig is er een simpele manier om regenwater te benutten voor de tuin: namelijk door je regenpijp van het riool af te koppelen! Heuvelrugtuinen organiseert samen met de Gemeente Rhenen op zaterdagochtend 23 september de ‘Afkoppeldag’. We zijn te gast bij de Ontmoetingskerk en vertellen je graag alles wat je moet weten als je met het afkoppelen van je regenpijp aan de slag wil gaan. Meld je aan via de website van Heuvelrugtuinen.

 

Heuvelrugtuinen is een initiatief van Nationaal Park Utrecht Heuvelrug, Natuur en Milieufederatie Utrecht en IVN Natuureducatie. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door zes Heuvelruggemeenten, Waterschap Vallei en Veluwe, HDSR, Vitens en diverse sponsoren.