Veenendaal

update Floralia 2024

Dit jaar hebben 10 scholen zich ingeschreven om deel te nemen en mee te 'strijden' voor de hoofdprijs in deze bloemen-competitie van G&B afd. Veenendaal, Rhenen e.o. voor scholen. In totaal zijn ruim 700 plantjes besteld, dat betekent dat er meer dan 700 kinderen (en hun ouders) hun best gaan doen om van een kleine plant, in 'n 9 cm potje, een mooie en grote plant te kweken in bijna 2 maanden tijd.

De gekozen plant is dit jaar een Fuchsia. Op donderdagochtend 18 april zijn, door diverse vrijwilligers van G&B, de kleine planten bezorgd bij de deelnemende scholen. 

De keuring van de terug gekomen (grotere) planten, en de opstelling daarvan in een mooi decor op school, zal plaats vinden op donderdag 27 juni as. Waarna de volgende dag, dus op 28 juni, de winnende school bekend zal worden gemaakt. de prijsuitreiking wordt dan op de winnende school gedaan door de voorzitter van G&B Veenendaal, Rhenen e.o., Maria van Rossum.

 

Floralia 2024

De scholen in Veenendaal, Rhenen e.o. zijn weer allemaal aangeschreven om de interesse te inventariseren voor deelname aan Floralia 2024. Dat betekent dat de coördinator van deze activiteit al druk bezig is (geweest) met emails versturen, eventueel nog even telefoneren met de scholen, beslissing neemt welk plantje het dit jaar wordt in overleg met de bloemist enz. enz. Zodra er concreet meer bekend is laten wij je dit hier weten.