Veenendaal

Prijsuitreiking Voortuinkeuringen 2021

In het Huis van de Gemeente in Rhenen 

Anders dan voorgaande jaren was de prijsuitreiking van de Voortuinkeuringen in 2021 al in oktober. Dit had alles te maken met het feit dat de genomineerde tuinen een bordje kregen om te laten weten dat zij genomineerd waren.

Ook de locatie was geheel verschillend en wel in het Huis van de Gemeente in Rhenen. Burgemeester Hans van der Pas uit Rhenen zou dit jaar de prijzen uitreiken en nodigde ons daarom uit om dat dan ook in Rhenen te doen. Kwam extra goed uit omdat wij ook met de verhuizing uit de Groenhof bezig waren.

Op 13 oktober 2021 was het dan zover. Langzaam maar zeker kwamen alle genodigden binnen gelopen in de hal. Daar kon men door lopen naar een ruimte waar door de bodes koffie of thee werd geschonken met daarbij een heerlijk stukje appelcake of Brownie (door cliënten van Bartiméus gebakken). 

Om 20.00 uur nam de voorzitter, Monique Lenoire, het woord en heette iedereen van harte welkom. Na een korte inleiding werd de microfoon overgenomen door Grietje van der Voet die de genomineerde tuinen allemaal van commentaar voorzag. Bij de gemaakte foto's van afgelopen zomer, door Piet Sprong, vertelde zij steeds over de gebruikte planten en de opbouw van de tuinen.

Daarna was het tijd voor een 2e kopje koffie of thee, eventueel met nogmaals gebak, en vervolgens nam de burgemeester het woord. Hij had van de organisatoren, Ineke v.d. Bosch en Liesbeth Hardeveld, een (spiek)briefje gekregen met de winnaars in volgorde genoteerd. Hij kweet zich op een luchtige en vlotte manier van zijn taak om de winnaars één voor één naar voren te roepen en de bijbehorende prijs en foto uit te reiken. De 1e prijs winnaars kregen daarboven op ook nog een prachtige bos bloemen (verzorgd door Valentino Flowershop in Veenendaal) en een cadeaubon. Na afloop van de uitreiking werden er nog officiële foto's genomen door de gemeente-fotograaf.

Tegen 22.00 uur was alles weer voorbij en hoefden wij niets meer op te ruimen zoals we gewend waren in andere jaren en dus waren we moe maar heel erg voldaan vroeg thuis van deze geweldige avond.

 

En dit zijn de winnende voortuinen 2021

Prijsuitreiking Voortuinkeuringen

De prijsuitreiking van de Voortuinkeuringen zal in 2021 in oktober plaats vinden en niet zoals in eerdere jaren in november. Dat heeft alles te maken met een nieuwigheidje dat we besloten hebben.

Alle genomineerde tuinen krijgen een bordje om in de tuin te plaatsen zodat iedere voorbijganger kan zien dat die tuin uitgekozen is als één van de mooiste tuinen van de woonplaats. Dit betekent ook dat er een bordje gaat komen voor de 1e, 2e en 3e prijswinnaar van iedere categorie, dat bij de uitreiking zal mee gegeven worden. Het leek ons een leuk idee om uit te voeren. 

Dit jaar hebben wij voor de uitreiking van de prijzen de burgemeester van Rhenen dhr. Hans van der Pas uitgenodigd en de datum is in zijn agenda genoteerd. Tevens hebben wij aan zijn uitnodiging, om de uitreiking een keer in Rhenen te laten plaats vinden,, gehoor gegeven, waardoor wij dit keer in het Gemeentehuis in Rhenen onze deelnemers zullen ontvangen.Wij zijn van plan om er een gezellige avond van te gaan maken. De genomineerde tuinen zullen door Grietje v.d. Voet dit jaar met enthousiasme en opbouwend advies besproken worden. De eigenaren van deze tuinen zijn allemaal uitgenodigd evenals alle keurmeesters.

Datum        13 oktober 2021

Locatie        Gemeentehuis Rhenen, Nieuwe Veenendaalseweg 75, 3911 MG Rhenen

Tijd              20.00 uur tot 22.30 uur