Veenendaal

Prijsuitreiking Voortuinkeuring 2022

Op woensdagavond 26 oktober 2022 kwamen de genomineerde tuineigenaren, van de voortuinkeuringen, naar het gemeentehuis van Veenendaal om te horen of zij een prijs hadden gewonnen.

Om 19.00 uur meldde zich de eerste al en deze werd, net als alle andere tuineigenaren, hartelijk welkom geheten door de organisatoren van deze activiteit Ineke v.d. Bosch en Liesbeth Hardeveld. Tevens gaven diverse keurmeesters gehoor aan hun uitnodiging en zij kwamen met veel enthousiasme de avond bijwonen. Er was lekkere koffie en/of thee en het gebak van Bartiméus, appeltaart en/of brownie-cake, viel ook prima in de smaak.

De raadszaal van het gemeentehuis van Veenendaal liep geleidelijk vol en om 20.00 uur nam de voorzitter van Groei en Bloei afd. Veenendaal e.o., Monique Lenoire, het woord en heette iederen hartelijk welkom. Zij gaf ook even een korte toelichting op het programma van deze avond.

Daarna bleef ze aan het woord omdat zij de bespreking van alle genomineerde tuinen op zich nam. Aan de hand van een mooie foto-presentatie, gemaakt door Jan en Liesbeth Hardeveld van foto's van de diverse tuinen, vertelde Monique steeds het een en ander over de getoonde tuin. Ná deze presentatie kwam er een pauze waarin nogmaals koffie en/of thee, met eventueel voor de échte liefhebber nog een stukje gebak, te krijgen was. 

Vervolgens werd het tijd voor de bekendmaking van de winnaars. Dit werd op een leuke en losse manier gedaan door de burgemeester van Veenendaal, Gert-Jan Kats. Het was de eerste keer voor hem ondanks dat hij alweer 3 jaar in Veenendaal burgemeester is. Door Corona en de bijbehorende lockdowns was het er voor hem niet eerder van gekomen. Nou, hij mag het vaker doen want met zo nu en dan een leuke kwinkslag, slaagde hij er goed in om er een leuke happening van te maken.

Na afloop werden de prijswinnaars gevraagd om samen met burgemeester en voorzitter op de trap in het gemeentehuis te verzamelen voor een groepsfoto. 

Wij als bestuur van Groei en Bloei afd. Veenendaal, Rhenen e.o. kunnen zeker terug kijken op een zeer gezellige en goed geslaagde avond. Dankzij de diverse vrijwilligers die ons hierbij hielpen, liep alles gesmeerd. Een apart woord van dank voor de facilitaire dienst van de gemeente voor de assistentie bij deze avond.

 

Dit zijn de winnende tuinen van 2022

En dit zijn de prijswinnaars van 2022