Veenendaal

Uitslag van FLORALIA

“Floralia” de plantjeswedstrijd voor basisscholen, kon dit jaar eindelijk weer worden georganiseerd door Groei en Bloei Veenendaal, Rhenen e.o.

En de winnaar van FLORALIA 2022 is …..?

Op vrijdag 24 juni vond de prijsuitreiking plaats voor de school die de meeste planten, dit keer geraniums, het leukste presenteerde. De kleine plantjes waren eind april aan de leerlingen uitgedeeld. Thuis is er aandacht en zorg aan besteed (met of zonder hulp van ouders) en dat resulteerde in een mooie, grote, bloeiende plant.

De winnaar van 2022 werd ‘School MAX’ aan de Vendelseweg in Veenendaal. Er waren prachtige volgroeide planten teruggekomen. Ook was er een leuke presentatie van gemaakt, inclusief rode loper en confetti voor de keurmeesters. De school ontving de welverdiende wisselbeker uit handen van de voorzitter van Groei en Bloei. De nieuwe coördinator van de Floralia, Willy Jongeneel, had alles uitstekend verzorgd. De volgende leerlingen van School MAX kregen een prijs voor de mooiste plant.

De 1e prijs was voor Luuk Schoeman, 2e prijs voor Sanne Schoeman en de 3e prijs voor Axel Mater. Een eervolle vermelding ging naar Liza en Sander Ragas. Ook op andere scholen, die meegedaan hadden, werden prijsjes uitgereikt aan de leerlingen met de mooiste planten. Dit jaar hebben maar liefst 10 scholen meegedaan met in totaal 1132 planten. Hieruit blijkt dat dit een zeer geliefde activiteit van G&B is. Kort gezegd een daverend succes!