Veenendaal

Uitslag van FLORALIA

“Floralia” de plantjeswedstrijd voor basisscholen, kon dit jaar eindelijk weer worden georganiseerd door Groei en Bloei Veenendaal, Rhenen e.o.

En de winnaar van FLORALIA 2022 is …..?

Op vrijdag 24 juni vond de prijsuitreiking plaats voor de school die de meeste planten, dit keer geraniums, het leukste presenteerde. De kleine plantjes waren eind april aan de leerlingen uitgedeeld. Thuis is er aandacht en zorg aan besteed (met of zonder hulp van ouders) en dat resulteerde in een mooie, grote, bloeiende plant.

De winnaar van 2022 werd ‘School MAX’ aan de Vendelseweg in Veenendaal. Er waren prachtige volgroeide planten teruggekomen. Ook was er een leuke presentatie van gemaakt, inclusief rode loper en confetti voor de keurmeesters. De school ontving de welverdiende wisselbeker uit handen van de voorzitter van Groei en Bloei. De nieuwe coördinator van de Floralia, Willy Jongeneel, had alles uitstekend verzorgd. De volgende leerlingen van School MAX kregen een prijs voor de mooiste plant.

De 1e prijs was voor Luuk Schoeman, 2e prijs voor Sanne Schoeman en de 3e prijs voor Axel Mater. Een eervolle vermelding ging naar Liza en Sander Ragas. Ook op andere scholen, die meegedaan hadden, werden prijsjes uitgereikt aan de leerlingen met de mooiste planten. Dit jaar hebben maar liefst 10 scholen meegedaan met in totaal 1132 planten. Hieruit blijkt dat dit een zeer geliefde activiteit van G&B is. Kort gezegd een daverend succes!

Voor de Floralia hebben zich 10 scholen opgegeven.

Zij zullen allemaal tezijnertijd (april) plantjes geleverd krijgen die onder de deelnemende kinderen uitgedeeld kunnen worden.

Dit jaar zal dat een Geranium (die eigenlijk Pelargonium heet) zijn.

De kinderen dienen dan deze kleine plantjes goed te verzorgen volgens een bijgeleverde handleiding en dan ergens in juni wordt hun verzocht om de nu mooie grote planten weer mee naar school te nemen. De school zal dan met de kinderen samen een thema kiezen om de planten te showen en proberen om er een waar spektakel van te maken. Deze tentoongestelde planten worden dan op een vantevoren geplande datum door de keurmeesters van Groei en Bloei gekeurd waarbij zeker gelet wordt op orginaliteit en uitvoering van de tentoongestelde van de planten. Er is een prijs voor de mooiste plant per kind en per school voor de mooiste show staat een wisselbeker ter beschikking.