Voortuinkeuring 2021

Bordjes en film

In de aanloop naar de prijsuitreiking van de Voortuinkeuringen vonden er allerlei interessante leuke gebeurtenissen plaats.

Wij van G&B hadden besloten om alle genomineerde tuinen te voorzien van mooi bordje om ook aan de omgeving te kunnen laten zien dat die tuin genomineerd was. Daarvoor hadden wij, de bestuursleden en vrijwilligers, een aantal adressen gekregen en zijn daar met z'n tweeën de bordjes in de tuin gaan plaatsen. Hiervoor werd er eerst met een hamer een paaltje in de grond geslagen en vervolgens met bouten en moeren het bordje daarop bevestigd. Uiteraard hadden we iedereen eerst gevraagd of zij geen bezwaar hadden.

Verder had Mart Lenoire contact gezocht met RTV Utrecht om de voortuinkeuringen te promoten. Een reporte daarvan nam contact op en wilde graag een reportage maken van een genomineerde tuin. Gelukkig vonden we één van de genomineerde tuinen bereid om hieraan mee te werken. Op 28 september 2021, de zon scheen uitbundig ná dagen grauw weer, werd de opname gedaan met een interview van de eigenaresse en werkzaamheden in de tuin.

Prijsuitreiking Voortuinkeuringen 2021

Anders dan voorgaande jaren was de prijsuitreiking van de Voortuinkeuringen in 2021 al in oktober. Dit had alles te maken met het feit dat de genomineerde tuinen een bordje kregen om te laten weten dat zij genomineerd waren.

Ook de locatie was geheel verschillend en wel in het Huis van de Gemeente in Rhenen. Burgemeester Hans van der Pas uit Rhenen zou dit jaar de prijzen uitreiken en nodigde ons daarom uit om dat dan ook in Rhenen te doen. Kwam extra goed uit omdat wij ook met de verhuizing uit de Groenhof bezig waren.

Op 13 oktober 2021 was het dan zover. Langzaam maar zeker kwamen alle genodigden binnen gelopen in de hal. Daar kon men door lopen naar een ruimte waar door de bodes koffie of thee werd geschonken met daarbij een heerlijk stukje appelcake of Brownie.

Om 20.00 uur nam de voorzitter, Monique Lenoire, het woord en heette iedereen van harte welkom. Na een korte inleiding werd de microfoon overgenomen door Grietjee van der Voet die de genomineerde tuoinen allemaal van commentaar voorzag. Bij de gemaakte foto's van afgelopen zomer, door Piet Sprong, vertelde zij steeds over de gebruikte planten en de opbouw van de tuinen.

Daarna was het tijd voor een 2e kopje koffie of thee, eventueel met nogmaals gebak, en vervolgens nam de burgemeester het woord. Hij had van de organisatoren, Ineke v.d. Bosch en Liesbeth Hardeveld, een (spiek)briefje gekregen met de winnaars in volgorde genoteerd. Hij kweet zich op een luchtige en vlotte manier van zijn taak om de winnaars één voor één naar voren te roepen en de bijbehorende prijs en foto uit te reiken. De 1e prijs winnaars kregen daarboven op ook nog een prachtige bos bloemen (verzorgd door Valentino Flowershop in Veenendaal) en een cadeaubon. Na afloop van de uitreiking werden er nog officiële foto's genomen door de gemeente-fotograaf.

Tegen 22.00 uur was alles weer voorbij en hoefden wij niets meer op te ruimen zoals we gewend waren in andere jaren en dus waren we moe maar heel erg voldaan vroeg thuis van deze geweldige avond.

Voor de foto's van deze avond zie onder het kopje van Foto's in het menu