Veenendaal

Vóór de prijsuitreiking

Bordjes en film

In de aanloop naar de prijsuitreiking van de Voortuinkeuringen vonden er allerlei interessante leuke gebeurtenissen plaats.

Het bestuur van G&B had besloten om alle genomineerde tuinen te voorzien van mooi bordje om ook aan de omgeving te kunnen laten zien dat die tuin genomineerd was. Daarvoor hadden wij, de bestuursleden en vrijwilligers, een aantal adressen gekregen en zijn daar met 2 personen de bordjes in de tuin gaan plaatsen. Hiervoor werd er eerst met een hamer een paaltje in de grond geslagen en vervolgens met bouten en moeren het bordje daarop bevestigd. Uiteraard hadden we iedereen eerst gevraagd of zij geen bezwaar hadden.

Verder had Mart Lenoire (onze pr-adviseur) contact gezocht met RTV Utrecht om de voortuinkeuringen te promoten. Een reporter daarvan nam contact op en wilde graag een reportage maken van een genomineerde tuin. Gelukkig vonden we één van de eigenaren van een genomineerde tuinen bereid om hieraan mee te werken. Op 28 september 2021, de zon scheen uitbundig ná heel veel dagen met grauw weer, werd de opname gemaakt met een interview van de eigenaresse en werkzaamheden in de tuin.