Veenendaal

Hoe leuk en mooi was de dagtocht 2021

Op zaterdag 3 juli 2021 kwamen de deelnemers allemaal mooi op tijd naar de bus die om 09.00 uur zou vertrekken. vóór het instappen voerde Maria van Rossum (secretaris van het bestuur) een zogenaamde gezondheidscheck uit en herinnerde iedereen aan het mondlkapje dragen in de bus en Ineke v.d. Bosch (organisator en bestuurslid) streepte de namen af op haar lijst en om klokke 9 uur zette de bus zich in beweging.

Wat hebben we een heerlijke dag gehad. Ten eerste natuurlijk hadden we prachtig weer, met de hele dag zon en een aangename temperatuur. Al snel na vertrek kwamen we aan in Brummen (een uur rijden ongeveer) bij de Brummense Overtuin. Het welkom was allerhartelijkst en de koffie met cake smaakte goed! De tuin werd eerst nog even besproken en toen konden we eindelijk los en rond struinen. Heerlijke tuin om rond te kijken. Wat ook leuk was, was het kleine kwekerijtje schuin tegenover de tuin genaamd Sas's  minikwekerij waar de eigenaresse Saskia goede zaken deed want bijna iedereen kocht er wel 1 of meerder plantjes. Met de formele rechthoekige vijver op de voorgrond werd hier de groepsfoto gemaakt.

Vervolgens reden we ongeveer 10 minuten verder naar Tuin aan 't Leusveld. Een totaal andere maar niet minder mooie tuin. Veel weelderiger en losser van opzet. Hier werd er een heerlijke luinch geserveerd van lekker belegde broodjes en overheerlijke soep. Na de lunch ging ieder met veel plezier rond lopen in de tuin en wat kun je dan genieten van al het moois dat je ziet.Ook hier kon men plantjes kopen die de eigenaren zelf hadden gekweekt en ook hier werden weer plantjes ingeslagen.In deze tuin was de gele Patrinia nadrukkelijk aanwezig wat een mooie herhalingsbeplanting maakte.

Als laatste stond rozenkwekerij de Wilde op het programma, Bij aankomst werd de groep in tweeën gedeeld omdat het anders teveel mensen waren om de  rondleiding goed te kunnen doen. De ene groep kreeg koffie met gebak in de (intussen zeer hete serre) en de andere groep werd meegnomen naar de showtuin alwaar een interessant verhaal werd verteld over ontstaan en werkzaamheden van en op de kwekerij. Er werden handige tips gedeeld en uiteraard zagen we overal de mooiste rozen. Menigeen ging na de ronleidng snel op zoek naar die ene roos die zo mooi in de eigen tuin zou kunnen staan. Ik kan u verzekeren er staan nu heel veel rozen uit Zuphen in Veenendaal e.o.

Onderweg naar huis werd er gezellig onder elkaar verteld over de opgedane iondrukken en de gekochte planten en voor we het wisten waren we weer in Veenendaal. Daar kregen we een deja vu want toen de bus Veenendaal binnen reed begon het te plensen (ook al eerder na een dagtocht mee gemaakt). De tassen met gekochte planten, onder in de bus, werden dan ook snel gezocht en vervolgens ging ieder zijn weg naar huis.

Het was een heerlijke, zonnige en gezellige dag ondanks de op de achtergrond geldende Covid-19 maatregelen. We hebben genoten!