Bent u toe aan een nieuwe tuin?

En wilt u die zelf ontwerpen?

Groei & Bloei helpt!

Misschien heeft u voor het eerst een tuin bij uw (nieuwe) huis? Of heeft u een bestaande tuin die niet helemaal naar uw zin is? Dan is dit wellicht precies wat u zoekt: G&B biedt een cursus aan waarin u wordt begeleid in het ontwerpen van uw tuin en in het kiezen van de juiste beplanting op de geschikste plek.

Zowel aan degenen die weinig tijd hebben voor onderhoud als aan hen die houden van tuinieren, wordt een oplossing geboden.

Deze cursus wordt georganiseerd door de afdeling Veenendaal-Rhenen e.o. van Groei & Bloei, een vereniging van en voor liefhebbers van tuinen en tuinieren.

Inhoud

De cursus bestaat uit vijf theorielessen van twee uur en één praktijkles. In de theorielessen bedenkt u waarvoor u de tuin wilt gebruiken en wat dit voor de indeling betekent. U leert hoe u een plattegrond tekent van uw (toekomstige) tuin en gaat onder begeleiding van de docente op zoek naar de beplanting die past bij u en bij uw tuin.

Het resultaat is een basisontwerp voor uw tuin waarin uw wensen zoveel mogelijk verwerkt zijn, rekening houdend met uw tijd voor de tuin en uw budget.

Docente

De cursus wordt gegeven door Marilies Jacobs uit Zeist. Marilies heeft een eigen Tuinontwerp- en Beplantingsadviesbureau. Zij is onder andere verbonden aan de Nederlandse Tuinenstichting als lid van de Commissie Sociaal Tuinieren. Marilies heeft indertijd de opzet voor het “Vierkante Meter Tuinproject “ van De Wiltfang gemaakt, dat inmiddels ook bij andere firma’s verkrijgbaar is. Marilies heeft vele jaren ervaring als docente op het gebied van tuinontwerpen, beplantingsplan maken en  tuinonderhoud.

Cursusdata

De cursus start in 2020 en wordt van de volgende data gegeven van 20.00 – 22.00 uur:

• dinsdag 28 januari 2020
  • dinsdag 18 februari 2020
  • dinsdag 10 maart 2020
  • dinsdag 17 maart 2020
  • maandag 30 maart 2020

De datum en locatie van de praktijkles worden in overleg met de deelnemers afgesproken.

Locatie

De cursus wordt gehouden in De Groenhof, Karel Fabritiusstraat 3, 3904 TG Veenendaal

Kosten

De cursus kost € 92,- per persoon inclusief materiaalkosten. Dit bedrag dient vóór de eerste les te worden voldaan.

• Het minimum aantal deelnemers is zes, het maximum twaalf personen
  • Bij minder dan zes deelnemers gaat de cursus niet door. Peildatum is 18 december.
  • algemene informatie over Groei & Bloei en onze afdeling: www.groei.veenendaal.nl

Inlichtingen

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Maria van Rossum, bij voorkeur via de mail: maria.vanrossum(at)kpnmail.nl.