Veenendaal

De bladluis een verdomd nuttig beestje!

Plaagdieren in de tuin; van vertrappelen naar vertroetelen

Lezing door Suze Peters 

De kranten staan vol over hoe slecht het gaat met de natuur en de biodiversiteit. Dus als je geen chemisch poeder of verdelgende spray meer wilt gebruiken om onkruid en plaagdieren te bestrijden; wat dan wel? Hoe tuinier je zonder gif?

Suze Peters schreef er een boek over; Het Plaagdierboek. Een leerzame en praktische gids met alle ‘lastige tuinbeestjes’ in de hoofdrol, zoals bladluizen, mieren, slakken, wespen, rupsen, mollen en ratten. Waarom zijn ze er en wat zeggen ze over je tuin? Door hun rol in de tuin beter te begrijpen, merk je hoe nuttig en functioneel deze plaagdieren eigenlijk zijn. Ze zijn allemaal onderdeel van het grote ‘tuinweb’.

Op 10 februari 2022 zal Suze op uitnodiging van uw afdeling van G&B aan de hand van de bladluis uit de doeken doen hoe dit web werkt. En hoe je ermee aan de slag kunt in je eigen tuin. Na deze avond ga je anders naar plaagdieren kijken. Je leert ze kennen en begrijpen, zodat je meer tolerantie voor ze zult hebben. En ga je vanzelf minder vertrappen en meer vertroetelen.

‘Plaagdierboek’ is het vervolg op het succesvolle ‘Onkruidboek’ waarvan al meer dan 13.000 exemplaren verkocht zijn. Suze beantwoordt het tweede deel van de lezing vragen die er zijn over plaagdieren.

Dit zeiden anderen over de lezing:

  • Nogmaals hartelijk bedankt voor je interessante presentatie en nuttige tips! Je deed het hartstikke leuk.
  • Hartstikke leuk en heel leerzaam. Ik zal de volgende keer iets langer wachten met de spuitbus voor de luisjes. Suze weet op een heel charmante manier te vertellen.