Veenendaal

Bijbelse planten in de tuin

Lezing door Gerard van Buiten

 

Op donderdagavond 10 maart 2022 hebben wij de lezing van Gerard van Buiten opnieuw gepland staan. Na 2x aflasten hopen we maar dat 3x  scheepsrecht is.

Veel mensen kennen Bijbelse verhalen, en vaak komen daar planten in voor. Soms heel bijzonder, zoals een brandende braamstruik of een wonderboom. Maar vaak ook heel onopvallend, zoals allerlei landbouwgewassen die op de achtergrond voorbij komen. In deze lezing gaat het over tal van dit soort planten. De Bijbelse verhalen komen veel meer tot leven als je je in de planten verdiept. Zo vertellen al deze planten van alles over het dagelijkse leven, de landbouwcultuur, handel en het klimaat in Bijbelse tijden. En ondanks dat Israël met zijn Mediterrane klimaat het decor is, kun je veel van de planten ook prima in de tuin kweken.

In de Botanische Tuinen van de Universiteit Utrecht is een speciaal thema-vak gewijd aan Bijbelse planten. Hortulanus Gerard van Buiten vertelt graag over de planten én over de ervaringen met het kweken ervan in ons eigen klimaat.

Kijk ook eens op www.uu.nl/botanischetuinen voor meer informatie over de Botanische Tuinen in Utrecht.