Veenendaal

Een presentatie over weer en wolken, met tips over hoe wolken u het weer voorspellen.

Iedereen die buiten in de weer is, heeft met het weer te maken. We hebben tegenwoordig natuurlijk wel allerlei weer-apps tot onze beschikking, maar het is toch handig en vooral erg leuk om een beetje extra weet van het weer te hebben. Door naar de wolken te kijken bijvoorbeeld. En met behulp van een eenvoudige barometer en thermometer komt u al heel wat meer te weten van het weer.

Ieder seizoen heeft zijn eigen weer. De natuur stelt zich vanzelf in op de wisselende jaargetijden. Maar klimaatverandering en bijzondere weersomstandigheden hebben verregaande impact op de regelmaat van de natuur.

U gaat mee in de wereld van de wolken. In deze lezing met prachtige, door de spreker zelf gemaakte dia's ervaart u wat de rol is van het weer in de natuur en in het gedrag van de mens. U ontdekt hoe u zelf uw kijk op het weer wat kunt vergroten. Als het weer verandert veranderen ook de wolken. Dikwijls gebeurt dat volgens bepaalde patronen. Daarom kun je in een wolkenlucht vaak al zien wat voor weer je kunt verwachten. In deze lezing krijgt u tips om aan de hand van de barometer en de wolkenlucht een eigen eenvoudige weersverwachting te maken. Erg handig voor iedereen met een tuinhart.