Veenendaal

Planten in de Bijbel

Veel mensen kennen Bijbelse verhalen, en vaak komen daar planten in voor. Soms heel bijzonder, zoals een brandende braamstruik of een wonderboom. Maar vaak ook heel onopvallend, zoals allerlei landbouwgewassen die op de achtergrond voorbij komen. In deze lezing gaat het over tal van dit soort planten. De Bijbelse verhalen komen veel meer tot leven als je je in de planten verdiept. Zo vertellen al deze planten van alles over het dagelijkse leven, de landbouwcultuur, handel en het klimaat in Bijbelse tijden. En ondanks dat Israël met zijn Mediterrane klimaat het decor is, kun je veel van de planten ook prima in de tuin kweken.

In de Botanische Tuinen van de Universiteit Utrecht is een speciaal themavak gewijd aan Bijbelse planten. Hortulanus Gerard van Buiten vertelt graag over de planten, én over de ervaringen met het kweken ervan in ons eigen klimaat.

www.uu.nl/botanischetuinen

Door de Corona maatregelen zijn wij genoodzaakt om het maximum aantal bezoekers op 20 te houden. Daarom is opgave noodzakelijk! Opgeven kan bij Monique Lenoire via tel. 0610731715 of via email molenoire(at)gmail.com 

Locatie:  De Groenhof, Karel Fabroitoiusstraat 3, 3904 TG Veenendaal

Datum  : 26 november 2020

Tijd      :  20.00 uur - 22.30 uur

Entree : gratis voor leden en € 4,00 voor andere belangstellenden

U kunt koffie of thee kopen voor € 1,00 inclusief een koekje en dan krijgt u een 2e kopje gratis