Ontwerp uw eigen (nieuwe) tuin

Bent u toe aan een nieuwe tuin?

En wilt u die zelf ontwerpen? Groei & Bloei helpt!

Misschien heeft u voor het eerst een tuin bij uw (nieuwe) huis? Of heeft u een bestaande tuin die niet helemaal naar uw zin is? Dan is dit wellicht precies wat u zoekt: een cursus waarin u wordt begeleid in het ontwerpen van uw tuin en in het kiezen van de juiste beplanting op de juiste plek.

Zowel aan degenen die weinig tijd hebben voor onderhoud als aan hen die houden van tuinieren wordt een oplossing geboden.

Deze basiscursus wordt georganiseerd door de afdeling Veenendaal-Rhenen e.o. van Groei & Bloei, een vereniging van liefhebbers van tuinen en tuinieren.

Inhoud

De cursus bestaat uit vijf theorielessen van twee uur en één praktijkles. In de theorielessen bedenkt u waarvoor u de tuin wilt gebruiken en wat dit voor de indeling betekent. U maakt een plattegrond van uw (toekomstige) tuin en gaat onder begeleiding van de docente op zoek naar de beplanting die past bij u en bij uw tuin.

Het resultaat is een globaal tuinplan waarin uw wensen zoveel mogelijk verwerkt zijn, rekening houdend met uw tijd voor de tuin en uw budget.

Docente

De cursus wordt gegeven door Marilies Jacobs uit Zeist. Marilies heeft een eigen Tuinontwerp- en Beplantingsadviesbureau. Zij is onder andere verbonden aan de Nederlandse Tuinenstichting als lid van de Commissie Sociaal Tuinieren. Marilies heeft indertijd de opzet voor het “Vierkante Meter Tuinproject “ van De Wiltfang gemaakt, dat inmiddels ook bij andere firma’s verkrijgbaar is. Marilies heeft vele jaren ervaring als docente op het gebied van tuinontwerpen, beplantingsplan maken en tuinonderhoud.

Cursusdata

De cursus start in januari 2021 en wordt op de volgende data gegeven:

• dinsdag 26 januari 2021
  • dinsdag   9 februari 2021
  • dinsdag 16 februari 2021
  • dinsdag   9 maart 2021
  • dinsdag 23 maart 2021

De datum en locatie van de praktijkles worden in overleg met de deelnemers afgesproken.

Locatie

De cursus wordt (voorlopig) gehouden in De Groenhof, Karel Fabritiusstraat 3, 3904 TG Veenendaal.

Kosten

De cursus kost € 96,50 per persoon inclusief materiaalkosten. Dit bedrag dient vóór de eerste les te worden voldaan.

• Het minimum aantal deelnemers is zes, het maximum tien personen
  • Bij minder dan zes deelnemers gaat de cursus niet door. Peildatum is 18 december.
  • Algemene informatie over Groei & Bloei en onze afdeling: www.veenendaal.groei.nl

Inlichtingen

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Maria van Rossum, bij voorkeur via email: mariavanrossum(at)me.com