Veenendaal

Je eigen (nieuwe) tuin!!

Wil je die zelf ontwerpen? Groei & Bloei helpt!

Misschien heb je voor het eerst een tuin bij je (nieuwe) huis? Of heb je een bestaande tuin die niet helemaal naar jouw zin is? Dan is dit wellicht precies wat je zoekt: een cursus waarin je wordt begeleid in het ontwerpen van je tuin en in het kiezen van de juiste beplanting op de juiste plek.

Zowel aan degenen die weinig tijd hebben voor onderhoud als aan hen die houden van tuinieren wordt een oplossing geboden.

Deze basiscursus wordt georganiseerd door de afdeling Veenendaal-Rhenen e.o. van Groei & Bloei, een vereniging van liefhebbers van tuinen en tuinieren.  

Inhoud

De cursus bestaat uit vijf theorielessen van twee uur en één praktijkles. In de theorielessen bedenk je waarvoor je de tuin wilt gebruiken en wat dit voor de indeling betekent. Je maakt een plattegrond van jouw (toekomstige) tuin en gaat onder begeleiding van de docente op zoek naar de beplanting die past bij jou en bij je tuin.

Het resultaat is een globaal tuinplan waarin jouw wensen zoveel mogelijk verwerkt zijn, rekening houdend met je tijd voor de tuin en jouw budget.

Tuinontwerper Marilies Jacobs leert je in 5 theorielessen van twee uur en 1 praktijkles hoe je o.a. een plattegrond tekent. Het resultaat is een basisontwerp voor je tuin waarin jouw wensen zoveel mogelijk verwerkt zijn. Marilies heeft vele jaren ervaring met tiuinen ontwerpen en beplantingsplannen maken.

Cursusdata 

De cursus start in februari 2023 en wordt op de volgende data gegeven:

  • zaterdag 11 februari 2023
  • zaterdag 18 februari 2023
  • zaterdag 11 maart 2023
  • zaterdag 25 maart 2023
  • zaterdag  8 april 2023

De datum van de praktijkles wordt in onderling overleg met de deelnemers afgesproken en zal worden gehouden bij kwekerij De Hessenhof in Ede

Locatie 

De cursus wordt gehouden in wijkcentrum Plein Zuid aan de Dr. Colijnstraat 70 in Veenendaal met de ingang aan de Dr. de Visserstraat.

Kosten 

De cursus kost € 140,00 per persoon inclusief materiaalkosten. Dit bedrag dient vóór de eerste les te worden voldaan op rekeningnummer NL34INGB0004735555 t.n.v. Groei en Bloei Veenendaal. Daarna is je plekje gereservereerd.

Opgeven kan bij Ineke van den Bosch via vdbosch.ineke(at)gmail.com of telefonisch 06 13 24 17 51. Bij haar kun je ook terecht voor meer inlichtingen.

Het minimum aantal deelnemers is acht, het maximum tien. Bij minder dan acht aanmeldingen gaat de cursus niet door; opgeven is verplicht en kan tot uiterlijk 19 december 2022.