Veenendaal

De Flora van Veenendaal

Bioloog Erich Grothe, woonachtig in Veenendaal, presenteert op zaterdagmiddag 10 februari in de Cultuurfabriek zijn boek 'De flora van Veenendaal en andere wetenswaardigheden'. In dit boek wil hij zijn observaties, bespiegelingen, opvattingen en de liefde voor de natuur graag delen met andere mensen. Geniet van een feestelijke middag!

De flora van Veenendaal en andere wetenswaardigheden

In De flora van Veenendaal laat bioloog Erich Grothe ons kennismaken met alles wat groeit en bloeit in Veenendaal door de seizoenen heen. Voor elke maand is een eigen hoofdstuk weggelegd. Boordevol foto's, uitleg over de soorten en hoe ze te herkennen, soms voorzien van een stukje historie, een anekdote, of andere wetenswaardigheden.

Wist u bijvoorbeeld dat boekweit vroeger ook wel jammerkruid genoemd werd, omdat bij nachtvorst de oogst al snel mislukte? Of dat het krentenboompje geen inheemse plant is, maar inmiddels wel ingeburgerd is? In dit boek ontdekt u de rijkdom van de flora van Veenendaal en veel meer.

Over Erich Grothe

Erich Grothe (1954) groeit op in Vorden in de Achterhoek. In Utrecht studeerde hij biologie waar hij in 1983 afstudeerde in plantensystematiek en fysiologie. Daarna was hij onder meer docent natuurbeheer. In 1984 vestigde hij zich in Veenendaal, waar hij nog altijd woont. Te voet of op de fiets gaat hij graag de natuur in van zijn woonplaats. De duizenden foto's en aantekening die hij maakte zijn nu gebundeld in zijn boek over de flora van Veenendaal.

Praktisch

De boekpresentatie is gratis toegankelijk en begint op zaterdag 10 februari om 14:00 in de hal van De Cultuurfabriek. Erich Grothe vertelt tijdens de presentatie meer over de flora van Veenendaal, verbaast u met leuke weetjes en vertelt over de totstandkoming van het boek. Na de presentatie kunt u de boeken kopen en laten signeren. Ook is er gelegenheid om vragen te stellen.